Sunday, 14 January 2018

BUKANNYA LUPA TAPI TAK INGAT

Anda pun tergolong selalu lupa?
Kalau orang-orang tua kita kata, tak apa lah, dah tua.
Tapi kalau umur baru 20an macamana pulak tu?
Nak kupas sikit penyebab sikit sikit lupa ni. Maklum tak asing lagi penyakit ni kan.

Gaya hidup tidak sihat semestinya, bila sibuk belajar, bekerja malah mengurus anak-anak, kita pikir nak makan asal kenyang asal sedap. Makanan fast food jadi pilihan, minuman pun 3 in 1 senang bancuh. Kalau begini la rutin nya, bukan saja mudah lupa malah risiko penyakit-penyakit kronik pun meningkat.

Selain itu, kualiti tidur tidak terjaga. Nah, masih adakah kita yang kekalkan tidur 8jam? Sangat kurangkan, komitmen kerja dan rumahtangga juga susah mau penuhkan tidur 8jam itu. So, bila otak kita penat stress mudah datang dan untuk mengigati sesuatu tu agak susah.

Satu lagi, kita makin tidak mementingkan senaman. Bersenam dapat memberi tenaga dan oksigen yang cukup kepada otak.

Jadi, selain tukar gaya hidup kita tadi yang tidak sihat tu, tidur dan senaman yang cukup, kita kena latih untuk meletakkan barang di tempatnya. Lepas tu, makan makanan yang menguatkan ingatan seperti kismis & kurma (sunnah nabi). Amalan makan vitamin juga boleh membantu kuatkan daya ingatan kita, jom tengok apakah vitamin yang sesuai:




OMEGA GUARD
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kebimbangan dan murung
- Mengurangkan masalah lupa wanita yang telah melahirkan anak
- Membantu memperbaiki autism



COQ- TROL PLUS
- Lebih fokus dan peka
- Kurang risiki Alzheimer
- Tingkatkan daya ingatan
- Tingkatkan keupayaan pembelajaran


Jika digandingkan kedua-dua vitamin ini, maka bertambah mantaplah fungsinya untuk otak kita.
korang pun meh try, bolehlah hubungi mamawawa segera.

Mamawawa,
Founder #AuraBiz #ShakleeON
di bawah naungan group terbesar Sabah #PolluxBiz

Telefon/ Mesej/ Wassap
0198131301
FB: Ratna Tna
FB Page: Mama Wawa Locker
IG: mamawawa_vits


13 comments:

Nowa Mommy said...

Lepas bersalin ni memang jadi pelupa. Sy makan Omega Guard boleh rasa juga otak lebih perform hehe klau tidak susah juga bila cepat lupa blur bagai

fatin hamzah said...
This comment has been removed by the author.
fatin hamzah said...

CoQ Trol dan Omega gabungan terbaik utk kuatkan ingatan.

fatin hamzah said...

CoQ Trol dan Omega gabungan terbaik utk kuatkan ingatan.

Alezra Alez said...

sy skrg pn cpt btl lupa, Best pla ni omega

Emma Francisca said...

ahahaha! jangan pura2 lupa..bah, kalau sudah rasa mmg nda pura2 lupa..tpi memang lupa tu..silakan la start ambil omega guard.

Eva Erica Isadora said...

Mau beli CoQ-Trol ni utk elak lupa

Diana Danias said...

Sangat membatu ni vitamin yang di cadangkan

Norkarlina Binti Khairul Arifiin said...

Mcm mo mkn megadose tu baru okm.hehe

Aya Chalo said...

Ni btl2 terjadi dgn kak. Time pregnant Rara mmg start suda lupa2, even kalau mau buat transaksi online lun, no tac 6 digit tu pun susah mau ingat 😂😂😂 trus kak nda skip amik Omega tu. Syukurrrr skrg, sekali imbas ja hafal suda. Hahaha... tu yg kak betul2 nampak kesan omega utk otak tu. Hihi

Falinah Fazlina said...

Sekarang omegaguard ni memang jadi suplemen wajib saya.nnti mau try juga CoQ-trol

Ena Suhaina said...

Sy pn kdg2 pandai lupa2 tu..trus skrg selalu ambil omega ok sikit hehe

Hidayah Ak said...

saya pun pelupa betul ni. skrag mula suda CoqTrol untuk topup tu omega hehe