Monday, 8 January 2018

VISION BOARD PENTING DALAM HIDUP KITA

MANUSIA MUDAH LUPA

Sebagai manusia memang kita selalu lupa. Sebab itu perlunya "something" yang boleh buat kita ingat.

Mamawawa pilih untuk buat VISION BOARD.
Tips ni dapat dari orang BERJAYA.
Kita lah yang kena ingatkan diri sendiri sebab masing-masing orang pun ada tugas & tanggungjawab sendiri kan.

So, penting nya vision board ni untuk buat kita sentiasa ingat. Sentiasa lihat.
Kertas-kertas mama di tampal yang bertukar-tukar setiap bulan tu banyak membantu. 

Keinginan  yang kuat memang boleh membuatkan kita akan mencapai hajat kita (dengan izin Allah).
Vision board inilah salah satu cara untuk mengekalkan momentum keinginan itu. Ikutkan saja minda separa sedar kita asalkan semuanya benda baik-baik dan positif.
Jangan lupa plan dan tindakan yang terbaik.
Kalian macamana?
Ada "something" juga mau share?

#ceriteramamawawa
#ShakleeTawau

10 comments:

Nowa Mommy said...

Saya pun dah buat vision board 😍

Alezra Alez said...

sangat2 penting, sy dah buatπŸ’ͺ🏻

Emma Francisca said...

bersungguh nak berjaya kalau tak ada vb ni..umpama buat kerja sia-sia.

fatin hamzah said...

Kalau nak berjaya kena ada vision board. Baru jelas

Diana Danias said...

VB os the most important

Ena Suhaina said...

Bila ada vision board baru kita dapat nampak matlamat dan halatuju yg kita mau capai

Hidayah Ak said...

ramai orang2 yang berjaya ada vision board tau.

Eva Erica Isadora said...

Jom buat vision board

Falinah Misol said...

Kena buat vision board lepas ni

Norkarlina Binti Khairul Arifiin said...

saya pun ada tp malu mau letak di office..i xsabar nk pindah rumah boleh lekat besar2 di bilik 😍