Friday, 9 February 2018

MACAMANA NAK CARI SEMANGAT YANG HILANG

Assalamualaikum & selamat  berhujung minggu 🤗

Jom semangat!!

Perasan tak? Dalam sebulan mesti ada hari yang kita  tidak semangat, down, lemau, lemah, lesu dan macam-macam istilah yang malu-malu mama sebut sebagai "malas"😁

Kalau dah penyakit tu datang & berpanjangan, macamana hidup ada progress?🤷‍♀️

Lawan lah 'dia', ingat balik 1001 BIG WHY kita yang dulunya semangat menulis satu persatu.
Tatap lah VB yang telah kita tampal sana sini yang sebelum ini menggunung harapan kita sematkan.
Cari balik semangat yang hilang itu😎

Lepas tu ada satu lagi yang mama biasa buat & paling berkesan.  Mama cari mentor mama, Wasap personal, minta pendapat, tips & petua, malah minta ketuk🤣

Cara mama sangat simple, tapi amay berkesan. Jangan lupa untuk rajin solat sunat, zikir & selawat. Bila hati tenang tidak lah rumit sangat nak gain semangat tu.

LOL-lotoflove
Mamawawa,
Founder #AuraBiz #ShakleeON dibawah naungan group terbesar di Sabah iaitu #PolluxBiz 

No comments: