Monday, 19 February 2018

PENGURUSAN WANG YANG SANGAT SIMPLE TAPI IMPAK BESAR

Mau cakap pasal pengurusan duit, pandai malu plak mamawawa ni. Tapi ndak pa mama share lah sikit bagaimana yang mama buat.
.
.
.
Bukan lah bermaksud mama banyak duit. Tapi sama-sama kita disiplin kan diri kita ya.
.
.
.
Di sebab kan mama ni kira kaki shopping & suka makan luar, sebelum duitnya mengalir macam air. Lepas gaji, paling WAJIB  mama akan buat 'pengasingan duit'.
.
.
.
Dalam dompet mesti ada beberapa sampul pengasingan iaitu infak, hutang kereta, duit belanja dapur, duit poket mak bapak  & simpanan. Baki memang tak banyak sebab mama bukan gaji besar.
.
.
.
Mujur saja mamawawa jual vitamin, hasil jual tu buat pusing modal beli vitamin & untung retail tu lah yang banyak bantu belanja anak-anak sepanjang abiskan bulan.
.
.
.
Itu cara mamawawa, lepas ni mama improved ya. Simpanan pun mama mau pecah-pecahkan lagi ikut target.
Please disiplin mamawawa!
.
.
.
#TsunamiShaklee
#Tsunami2018
#23FighterTsunami

No comments: