Monday, 19 March 2018

KAKI SHOPPING? JOM KK

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, terima kasih sebab sudi kiranya membaca ceritera mamawawa. Kali ni, mama mahu cerita perjalanan kami #AuraBiz yang berjalan ke KK untuk shopping. Eh, bukan shopping semata-mata bah sebenarnya. 
Rasa terpanggil mau pergi ikut seminar  Roket Bisnes 2018 oleh sifu Najib Asaddok hihi.
Plannya bertiga mamawawa, idah (anak Shaklee) & erniey (cucu Shaklee) sama pergi seminar. Tapi Erniy tukar plan untuk ke SLIM (temuduga kerja) mujur lah hari yang sama, so kitorang still bertiga gerak.
Beli jajan & buah honeydew/ watermelon
tunggu bas sambil selfie 

15/03/18 malam kami gerak ke CheckPoint (Tawau Semporna) sebab perjalanan pergi kami naik bas Transtedar, pulang nanti by flight pula.
20.33pm checkpoint, tadi sebelum  bas gerak sempat bah kami singgah sebentar beli buah honeydew & watermelon ole-ole untuk bakal mak & bapak angkat kami yang sudi tumpangkan rumah hihi (murah rezeki)
Jam 20.33 mula gerak dari Checkpoint

Sampai area LD
Kami duduk depan, pandai je driver & kondakter bagi tempat selesa tq, 22.00pm sampai lahad datu ambil penumpang kali ya, eh sebenarnya mau kasitau dari Checkpoint tadi sampai LD perjalanan lebih kurang 2jam setengah.
Wah ada lagi kurang 6jam duduk dalam bas, hihi bertabah la nak.




16/03/18 terbangun mama sebab bas singgah, rupanya  sudah jam 1.20am sampai Telupid. Bagi can kitorang ke toilet kasi bersih-bersih bah kan apa yang patut, kami tak ke kantin just makan biskut je & sempat solat Isyak, nice juga masjid dia. Sambung perjalanan & zzzz.




Jam 5.10am sampai lah Terminal Inanam. ambil masa pumping, maklum kali ni mama tak bawa baby. Ngam juga masuk subuh kami Solat & tunggu mak & bapak angkat kami.


Kami di bawa breakfast Taliban Food Centre dalam jam 6.30-7.30am gitu.
Roti Nan kami tak pernah jumpa, sebab Tawau tak femes tu. Sedap licin piring kami hahaha.
Sempat selfie seketul, rumah mak & pak aji yang kami tumpang

Di sebab kan hari tu untuk shopping sakan sebelum esok masa study pula, Bapak aji yang hantar kami 10.00am lah gitu gerak. Kami teman bapa aji Pusat Pemborong Sayur dulu, katanya ini tempat terbesar sayur untuk borong. Lori 10 tayar pun muat sayur sini, jakun sekejap oooo.




Imago tempat pertama dalam plan, sesuai sangat la sebab mamawawa pun tak pernah lagi ke sana. Imago saja kami punya tawaf dari 11am -2.30pm hahaha. Kunun mau cuci mata, tapi tercuci pulak dompet eh.




Apa yang mama teruja bila masuk SEPHORA, baru jak semalam kata dengan Erniey "selama hidup ni belum pernah jumpa lipstik ngam bibir tau?"
Akhirnya di SEPHORA la jodoh bibir berjumpa haha. 2 jam lagi tu mereput dalam kedai berpuaka, dari muka suci tanpa mekap terus jadi retiss lengkap maskara, eye liner & blusher adoi la mama.



RM50 for Lip matte- Sephora

Masih terer melukis muka hihi

Lepas tu masuk BONIA teman IDA punya turn shopping untuk mak tercintanya. Sempat la juga berselfie melfie, staff diorang sporting bah.

Rembat sebiji BONIA handbag

Perut sudah lapar, mahu jam 3pm lebih sudah & next destination is CENTER POINT. Lepas ni tiada bapak aji hantar kitaorang just ambil GRAB, katanya KK sangat femes dengan GRAB, TAWAU belum lagi tu. Coming Soon. Ke CP cuman rm4 dong, wow murahnyaaaa.

Di CP kmi terus cari makan kat bawahh sana. Menu alakadar jak maklum lapar amat sangat haha.
Lepas tu banyak cuci mata jak la di CP, dari kedai sebelah ke kedai sebelah,  mama sempat selipar &beli gelang tangan untuk wawa & myra saja.











Sekali lagi GRAB ke kolombong, rm10, buat apa sana? Kami mau pi melawat kawasan bah haha. Shaklee KK Branch.
Sambil ambil order mau selfie sama YOUTH pujaan hati hihi. Terjumpa pulak budak fatin sorang ni. Selfie lagi.





Lepas tu laju jak GRAB  to pasar pilipin rm11, maklum time time gini masyuk ida dapat cust perlu VIVIX urgent. Janji jam 6.00 pm berjumpa.


Peramah auntie GRAB kali ini sempat cerita dia suri rumah, habis kerja di rumah cari duit buat grab. Katanya penat sudah pergi interview tiada mau terima tua kunun umur 40 an. Tua tua GRAB pun dapat duit maaa.



Pasar Pilipin tutup, kami just minum ABC SPECIAL/MILO di PASAR SINSURAN sambil tunggu cust ida tadi. Mama sempat sempat juga pumping haha bengkak ba.

GRAB ke 4  to 1BORNEO, rm12 punya lama sebab dah jam jam jammed, maybe dalam jam 8.00 juga lah sampai. Sambung cuci mata, dari satu kedai ke satu kedai. Dari tingakat bawah ke atas & ke bawah lagi haha. Sampai jam 10.00pm juga la baru balik.




Pergi AJ, AJ tutup huhu


Penat. Bantal mana bantal

Di 1B kami masing-masing beli kasut di VERN maklum promo kaw kaw punya murah. Sempat sharing sharing supaya dapat murah lagi.

PADDINI membeli lah pulak baju baju untuk ole ole orang tersayang gitu hihi.
Tapinya kaki macam mau krem sudah, tidak larat rasanya mau pulang. Kalau boleh tidur situ terus huhu.
Balik rumah di jemput lagi, Penat. Jom tidur, esok hari penting.

KK kalau korang datang sini memang syurga SHOPPING. IMAGO, CENTER POINT & 1BORNEO WAJIB pergi tau!

Cukup sampai sini cerita mamawawa.
Next entry mama mahu lakar pasal SEMINAR ROKET BISNES & perjalanan pulangan kami hihi.
Terima kasih sudi baca & belek gambar-gambat kenangan kami bertiga #AuraBiz Family
Lots of LOVE
mamawawa

No comments: