Monday, 9 April 2018

Cara hilangkan kahak bayi

2 hari ini Isyraf agak cerewet tidur malamnya. Tengah malam bangun menangis sebab ketidakselesaan selesema & batuk yang di alami. Jadinya mama pun buatkan lah dia 'Minyak Bawang Putih'

Mama pernah buat masa Isyraf belum sampai sebulan. Memang agak membantu juga, lepas urut badan dengan Minyak Bawang Putih tu, Isyraf levih selesa tidurnya.
Alhamdulillah.

Masuk umur 8bulan ini, Isyraf kena lagi selesema, batuk berkahak, so mama rasa terpanggil lah nak share dengan ibu ibu di luar sana.

Jom tengok Video yang mama sediakan untuk you alls.




Bawang Putih adalah satu satunya antibiotic yang dapat membunuh bakteria. Pada masa yang sama, bawang putih dapat melindungi tubuh daripada racun yang menyebabkan jangkitan.

Bahkan, bapa ubat Antibotik iaitu Lois mengakui, bawang putih mempunyai kesan yang sama dengan penisilin. 

Menurut kajiannya lagi, Bawang Putih dapat membantu penyakit Keracunan Darah, Bronkitis, Kolestrol, Batuk Selsema dan Hidung Tersumbat, dan banyak lagi.

Untuk kesan yang cepat bagi ibu menyusu pula mama syorkan untuk mengambail supplimen Shaklee Vitamin C & Garlic supaya baby pun dapat serap khasiat vitamin tersebut.

Sekian dulu sharing mama hari ini. 
Next ada masa singgah la lagi ya๐Ÿ˜



10 comments:

Eva Erica Isadora said...

Mau cuba ni nnt buat garlic oil

Heera Noy said...

Terima kasih, sangat bermanfaat.

fatin hamzah said...

Memang bagus minyak bawang putih ni. Emak saya selalu buatkan

Nowa Mommy said...

Wah bagus ni nanti sy mau try jugalah

Suhanah Muslin said...

Wah tq.tipsnya

Shafizahman said...

Betul, saya pun pernah cuba dan memang berkesan. ๐Ÿ‘๐Ÿผ

Sylvia Yong said...

Tips yang best๐Ÿ˜
Lain kali harus cuba ni tau

Diana Danias said...

Wah.. Tq tipsnya..

Diana Danias said...

Wah.. Tq tipsnya..

Alezra Alez said...

tq tipsnya