Friday, 20 July 2018

Cara mengatasi rasa sakit sengugut

Senggugut?
Yang kena saja lah tau apa rasa dia kan.
Apa lagi kalau yang derita bertahun-tahun kan.
Ok jom baca fakta & solusi ini sambil jenguk testimoni.

PENGAMBILAN VITAMIN ATASI KEKURANGAN GALIAN MINERAL DALAM BADAN

Kalsium, magnesium dan vitamin D – dapat mengelakkan penguncupan yang kuat pada dinding rahim semasa senggugut

Vitamin B6 – berupaya melegakan tekanan emosi dan sakit pada payudara. Kembung perut dan keletihan sepanjang senggugut

Vitamin E – membantu memberi kelegaan emosiVitamin C – mengurangkan simptom alahan dan alergi yang terjadi semasa senggugut. Menguatkan sistem imun badan dan mengawal masalah jerawat yang timbul semasa haid.

PILIHAN SUPPLIMEN SHAKLEE UNTUK SENGGUGUT

GLA Complex : membantu menstabilkan paras hormon di dalam badan terutama hormon prostaglandin yang terhasil semasa haid

Ostematrix : kaya dengan sumber kalsium, magnesium, vitamin D yang membantu mengatasi simptom PMS, kekejangan otot rahim kerana penyusutan kalsium berlaku semasa haid.

B-Complex : mengandungi vitamin B6 dan asid folik yang membantu untuk mengatasi masalah senggugut dan mengawal tekanan emosi  dan rasa stress.

Hubungi mamawawa untuk info lanjut sama ada order Vivix or Vitamin lain Shaklee. Konsultasi akan mamawawa sertakan.

Hubungi Mamawawa
WASAP 0198131301

Sunday, 15 July 2018

Cara hilangkan sakit sakit badan semasa hamil



Anda sedang hamil?
Selalu terasa sakit-sakit badan?
Kejang kejang betis?
Sakit pinggul?

Tahun lalu, mamapun ada mengalami gejala gejala seperti tu.
Tapi syukur dengan pengambilang set hamil Shaklee & mewajibkan pengambilan omega Guard, rasa badan sangat selesa. Tiada sudah sakit sakit bafan tadi.
Alhamdulillah.

Anda mau juga berikhtiar?
Boleh hubungi Mamawawa
WA 0198131301

Cara hilangkan kejang masa hamil




https://youtu.be/Kzs52Ybg5lg

Friday, 13 July 2018

Mamawawa Penjual Shaklee

Dapatkan Vitamin yang Selamat, Berkesan & Semulajadi anda dengan saya😘
Ratna @ mamawawa
WA 0198131301

Bukan saja Vitamin tetapi semua produk shaklee termasuk penjagaan rambut, penjagaan rumah, penapis air & Skincare Viral😍

Penghantaran sangat mudah dengan menggunakan pos untuk seluruh negara Malaysia. Untuk area berdekatan Tawau Semporna & Kunak perkhimatan COD saya sediakan.

Wednesday, 20 June 2018

CARA BUAT BURASAK BUGIS

Salam Aidifitri buat semua...
Lama sudah rasanya nak share cara buat burasak (makanan tradisi bugis) ni. Tup tup hari ni  Hari Raya Ke 6 ini lah baru ada masa menaip. 

Bahan-bahan:-
Beras 2 Kg
Santan 2 Biji Kelapa
Garam sedikit

Daun pisang
Tali rafia



Masak santan & beras di kuali guna api kecil (maaf sebab lupa gambar).  
Gaulkan sehingga agak kering berasnya (separuh masak) seperti dalam gambar di atas.



Bungkuskan beras tadi yang sudah di masak ikut kuantiti kesukaaan anda. Untuk bungkus beras tu sy guna daun yang muda. Kalau sy lebih suka buat tipis (kuantiti 2 sudu makan sahaja)


Bungkus sama rata sperti ini supaya senang diikat. Daun jangan lupa jemur terlebih dahulu @ panaskan atas dapur gas sahaja supaya senang lipat. 


Kumpulkan sekali 6 @ 8 biji untuk bungkuskan sekali lagi.


Bungkuskan sekali lagi dengan daun pisang yang agak tua. Rapikan sehingga air tidak tembus ke dalam beras. 


Begini lah rupa lepas di ikat. 


Sampai masa untuk rebus burasak kita tadi. Masukkan daun daun pisamg yang tidak diguna di bawah dan tepi dalam periuk, susun secara menegak. 

Atas pun kena tutup supaya air didih tidak melimpah keluar.
Masukkan air sampai menutupi burasak tadi, then boleh hidupkan api sederhana sahaja. Tambahkan air selepas 2jam penuhkan seperti pertama tadi. 
Teruskan masak 2@3jam seterusnya.



Tadaaaaa...begimi rupa Selepas 4jam di atas api.
Boleh dah makan ni. Tinggal masak Ayam Likku lagi.

Alhamdulillah. Cantik kejadiannya. 

Selamat Mencuba semuaaaa.

Thursday, 24 May 2018

ESP UNTUK GASTRIK, TENAGA, CANTIK, MENGANDUNG, MENYUSU DAN BERPANTANG

Apa itu ESP Shaklee 

Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 
1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. 
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. 
ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker.




Siapa perlu ambil ESP Shaklee? 
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis 
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 
 4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster 
5. Penghidap kencing manis 
6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit 
7. Orang yang alergik atau alahan. 
8. Wanita ingin menguruskan badan


Perbezaan ESP dengan soya lain 

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin) 
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan 
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol 
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi


GASTRIK TIADA LAGI SEJAK MINUM ESP

BERPANTANG DENGAN ESP SANGAT PUAS HATI
TIADA MIGRAIN TIADA GASTRIK DENGAN ESP

KULIT CANTIK DENGAN ESP

ESP KUATKAN RAHIM

LOL lotoflove
Mamawawa,
Founder #AuraBiz #ShakleeON dibawah naungan group terbesar di Sabah iaitu #PolluxBiz 
 Massage/Whatsapp: +60198131301
Fb: Ratna Tna
Fb Page: mama wawa locker
Instagram: mamawawa_vits

Pos Laju/GDX - Seluruh Malaysia
Terminal Bas - Seluruh Sabah
COD - Tawau/Kunak/Semporna

Monday, 7 May 2018

Cara elakkan rasa lapar di bulan puasa

Assalamualaikum semua

Sempena tak lama lagi puasa ni, akak nak share sikit macamana kita nak kurangkan rasa cepat lapar seharian berpuasa.


Yang pertama kena lah SAHUR. Tapi sahur pun kena piluh makanan yang kurang lemak & kurang berminyak.


 Selain itu, elakkan pengambilan gula berlebihan. Makanan manis lebih cepat meletihkan sebab penghadaman sangat cepat.


Sama juga dengan minuman berkarbonat. Elakkan bersahur & berbuka puasa dengan minuman jenis ini sebab minuman ini sangat tinggi kandungan gula juga.

Selepas sahur kita sangat tidak digalakkan untuk terus tidur selepas bersahur. Kerana apa? Kemungkinan makanan yang kita makan tadi belum pun habis di hadam. 


Dengan itu, lebih baik kita banyakkan mengambil air kosong yang lebih banyak. Walaupun berpuasa kita masih di anjurkan untuk mangambil aor kosong secukupnya.


Kalau rasa nak sedap, anda boleh lah pilih jus buah-buahan untuk membuka selera anda masa sahur mahupun berbuka. Sedap pun sedap malah berkhasiat.


Jangan lupa untuk memilih makanan terbaik untuk hasil terbaik badan sihat minda pun cerdas. Semasa berbuka di galakkan untuk mengambil makanan yang cepat hadam seperti bubur.


Bersempena dengan itu,
Shaklee baik hati sangat bagi Promo untuk tiga item penting masa puasa iaitu Perfomance Drink, Mealshake & Chinch Vanilla.


Boleh dapatkan set ini terus hubungi mamawawa ya. 

Wasap- 019813130q
FB- Ratna Tna
IG- mamawawa_vits